top of page

Zonnepanelen: duur of duurzaam?

 

Zonnepanelen, we zien ze steeds meer op de daken. Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven investeren in deze duurzame en kostenbesparende voorziening.

 

Wat is er nou eigenlijk interessant aan zonnepanelen?

 

Hieronder de voordelen:

 

  • Kortere terugverdientijd. Dat we een paar jaar geleden nog 10 tot 12 jaar zeiden, zeggen we nu 5 tot 7 jaar.

  • Geen BTW kosten. Zowel ondernemers als particulieren, kunnen de BTW over het investeringsbedrag terug vragen. Ook kan er ontheffing van de BTW over de gegenereerde stroom gevraagd worden.

  • Salderen: Als er meer stroom opgewekt wordt, dan verbruikt, kan er teruggeleverd worden aan het net. Per 1 juli 2013 mag er door kleinverbruikers onbeperkt gesaldeerd worden. Hier valt geld mee te verdienen!

  • Meerwaarde woning of pand. Door het plaatsen van zonnepanelen wordt automatisch de woning of het bedrijfspand meer waard.

  • Milieuvriendelijk. Dankzij zonnepanelen kunnen particulieren of bedrijven zelfvoorzienend zijn en zo minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.

Rutte Advies heeft zeer gunstige afspraken gemaakt met een gecertificeerd bedrijf gespecialiseerd in zonnepanelen. Na het vrijblijvend opmaken van een persoonlijke offerte, kunt u exact zien hoelang de terugverdientijd is en hoe groot de besparing is ten opzichte van de investering. Indien gewenst, kunt u ervoor kiezen om een financiering af te sluiten, zodat u de investering in termijnen kunt afbetalen.

Hoe werkt het?

 

Stap 1: Contactgegevens

Geef uw contactgegevens door aan Rutte Advies. Er wordt een afspraak gemaakt, om een inventarisatie te doen. Wenst u liever alleen vrijblijvende informatie, neem dan contact op met Rutte Advies.

 

Stap 2: Inventarisatie

Geheel kosteloos en vrijblijvend komt er een adviseur langs, die alle benodigde gegevens met u doorneemt voor een op maat gemaakte offerte.

 

Stap 3: Offerte

Aan de hand van de inventarisatie wordt er een offerte gemaakt, deze zal precies inzicht geven in de investeringskosten, de terugverdientijd en de besparing.

 

Stap 4: Installatie

Zodra u akkoord gaat met de offerte, komt er een gecertificeerde installateur de zonnepanelen installeren.

 

Wilt u ook een offerte op maat? Klik hier om uw contactgegevens te versturen en wij nemen op korte termijn contact met u op.

bottom of page